Meester

Melanie Wekking

lees meer

iedere donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur

Gratis spreekuur

Melanie Wekking

Sinds 1992 ben ik werkzaam in de advocatuur. Met mijn jarenlange ervaring als advocaat en mediator begeleid ik mijn cliënten op een professionele, zorgvuldige en deskundige manier in een periode in het leven die voor hen meestal moeilijk is en onzekerheden met zich meebrengt.

Ik sta zowel ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren als particulieren bij tijdens de afwikkeling van hun echtscheiding. Ik heb veel ervaring met de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en het maken en beoordelen van alimentatieberekeningen. Ook treed ik op als advocaat bij ondertoezichtstellingen en/of uithuisplaatsing van kinderen. Verder houd ik me bezig met erfrechtelijke zaken.

In 2001 rondde ik de specialisatieopleiding Familierecht en de mediationopleiding van de vFAS (Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators – www.verder-online.nl) af. Ik ben lid van de vFAS en geregistreerd mediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Daarnaast was ik jarenlang voorzitter van de klachtencommissie van diverse maatschappelijke instellingen. Daarnaast was ik jarenlang voorzitter van de klachtencommissie van diverse maatschappelijke instellingen en lid van de beroepscommissie van Enserve.

Het persoonlijke contact met mijn cliënten is heel waardevol. Ik heb oog voor de emoties die spelen in het familierecht, waarbij ik het zakelijke aspect niet uit het oog verlies. Daarnaast streef ik naar een hoog niveau, kwaliteit en snelheid in mijn werk en ben ik doortastend en slagvaardig. Mijn cliënten zitten soms in lastige situaties en dan is het belangrijk dat zij weten waar zij aan toe zijn. Ook beschik ik over een netwerk dat indien nodig in uw belang ingezet kan worden.

Bijzondere curator

Oog voor de belangen van kinderen is voor mij heel belangrijk. Regelmatig word ik door de rechtbank benoemd tot bijzondere curator in afstammingszaken. Als bijzondere curator behartig ik de belangen van een kind. Zo geef ik in deze zaken de kinderen een stem.

Mediation

Naast mijn werk als advocaat werk ik ook als mediator. Bij een scheiding kijk ik samen met mijn cliënten hoe zij op een respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan. Ook in de periode na de scheiding kunnen zij mij inzetten, bijvoorbeeld als de kinderen iets anders willen in de omgangsregeling of als er andere afspraken gemaakt moeten worden over alimentatie.

E-mailadres
m.wekking@bakhuiswekking.nl

mr. Melanie Wekking

mr. Melanie Wekking

Personen- en familierecht (ook mediations) en erfrecht